Villa Fliser

handmade tiles

Indendørs fliser

Udendørs fliser

Forhandlere

Villa står for originalt håndværk i kombination med nordisk design. Fascineret af det originale håndværk, fremstiller vi vores egen flisekollektion, hvor det rå og uspolerede danner spændingsfelt til den moderne minimalisme. 

Det hele startede i 2002 da Helle Fog på en rejse blev inspireret af kunsthåndværk og livsstil i middelhavsområdet. Det førte til en kollektion af interiør og senere havemøbler og møbler til det danske og europæiske marked. Eget design og håndværksmæssig produktion i middelhavsområdet med udgangspunkt i bæredygtighed har siden da været den røde tråd hos Villa.

Den særegne kombination af gamle håndværksteknikker, som de i dag næsten kun findes i Marokko og dansk design kom fra 2010 i fokus, da Nordic havemøbelserien blev udvalgt til udstilling på Triennale design museet i Milano.

Siden da har kombinationen af eget design og traditionelt håndværk været det særlige kendetegn for Helle Fogs virke. Det kommer i dag bl.a. til udtryk i flisekollektionen ved et nordisk farvespekter, nye former til cementfliserne samt designfliser til udendørsarealer.

Cementfliserne fremstilles i den gamle europæiske tolagsteknik  fra midten af 1800 tallet. Øverst ligger et slidlag af granuleret marmor tilsat farvepigmenter, som giver et changerende udtryk i overfladen. Fliserne har en levetid på omkring 100-120 år. 

Ud over flisedesign har Helle Fog i de senere år også designet et spisestel og en foldestol til ude og inde.

Men hos Villa er fliser det centrale og vi er stolte af at nytænke fliseområdet i den måde vi benytter fliser, som en dekorativ og praktisk del af vores interiør og udeliv i Danmark. Villas fliser er 100 % håndfremstillede på værkstedet i Marrakech.

Se og hør historien om værkstedsleder Said, fremstillingen i Marokko og flisernes vej til Danmark ved at klikke her.