Villa Fliser

handmade tiles

Indendørs fliser

Udendørs fliser

Project Room

Forhandlere

Villa Flisekatalog

Se de unikke fliser fra Villa virkeliggjort i et hav af projekter.

Bæredygtige fliser

Læs om Villas tilgang til bæredygtighed og verdensmålene.

Læs om flisernes mange fordele såsom lang holdbarhed, slidstyrke, handicap løsninger og let rengøring.

Villa Fliser er specialist i håndlavede designfliser efter historiske fremstillingsteknikker. I eget regi fremstiller Villa cementfliser i tolagsteknik i mange udførsler tilpasset anvendelsesformålet - til både inde og ude. Villa Fliser er dedikeret videreudvikling af gamle håndværksteknikker til nye flisetyper og udvikler nyt design ved brug af de gamle håndværk.

Villa fører desuden også en større kollektion af de historiske flisetyper Zellige og Bejmat samt væg- og gulvtegl.

Villa står for originalt håndværk i kombination med nordisk design. Fascineret af det originale håndværk, fremstiller vi vores egen flisekollektion, hvor det rå og uspolerede danner spændingsfelt til den moderne minimalisme. 

Det hele startede i 2002 da Helle Fog på en rejse blev inspireret af kunsthåndværk og livsstil i middelhavsområdet. Det førte til en kollektion af interiør og senere havemøbler og møbler til det danske og europæiske marked. Eget design og håndværksmæssig produktion i middelhavsområdet med udgangspunkt i bæredygtighed har siden da været den røde tråd hos Villa.

Den særegne kombination af gamle håndværksteknikker, som de i dag næsten kun findes i Marokko og dansk design kom fra 2010 i fokus, da Nordic havemøbelserien blev udvalgt til udstilling på Triennale design museet i Milano.

Siden da har kombinationen af eget design og traditionelt håndværk været det særlige kendetegn for Helle Fogs virke. Det kommer i dag bl.a. til udtryk i flisekollektionen ved et nordisk farvespekter, nye former til cementfliserne samt designfliser til udendørsarealer.

Cementfliserne fremstilles i den gamle europæiske tolagsteknik  fra midten af 1800 tallet. Øverst ligger et slidlag af granuleret marmor tilsat farvepigmenter, som giver et changerende udtryk i overfladen. Fliserne har en levetid på omkring 100-120 år. 

Ud over flisedesign har Helle Fog i de senere år også designet et spisestel og en foldestol til ude- og indendørs brug.

Men hos Villa er fliser det centrale og vi er stolte af at nytænke fliseområdet i den måde vi benytter fliser, som en dekorativ og praktisk del af vores interiør og udeliv i Danmark. Villas fliser er 100 % håndfremstillede på værkstedet i Marrakech.

Se og hør historien om værkstedsleder Said, fremstillingen i Marokko og flisernes vej til Danmark ved at klikke her.